Web Analytics Made Easy - Statcounter

روند شیوع ویروس کرونا در استان فارس و شیراز ، بنا به شواهد موجود شتابناک و خطرناک شده که همین مساله باعث شد ستاد ملی و استانی مدیریت بیماری کرونا برای حفظ سلامت بازاریان و مردم،تعطیلی عصرگاهی مشاغل را مقرر کند؛ روشی که با ناخرسندی برخی مواجه شده است.

۲۰ آبان‌ماه ۹۹ نخستین روز آغاز تعطیلی عصرگاهی واحدهای صنفی غیرضرور شیراز بود و طبق تصمیم ستاد استانی مدیریت کرونا واحدهای صنفی غیرضرور باید از ساعت ۱۸ تا صبح روز بعد فعالیت خود را تعطیل کنند اما بازدیدهای میدانی خبرنگار ایرنا نشان داد که در گوشه و کنار کلانشهر شیراز بسیاری از فعالان صنفی تا پایان شب به فعالیت خود ادامه دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته تعدادی از اصناف بودند که داوطلبانه با تبعیت از ستاد ملی و استانی مدیریت بیماری کرونا و با هدف کمک به ریشه‌کن کردن این بیماری راس ساعت ۱۸ فعالیت خود را تعطیل کردند و به خانه رفتند.

حمایت بشود تعطیل می‌کنیم
یکی از واحدهای صنفی شیراز که فعالیت خود را پس از ساعت ۱۸ ادامه داد بیان کرد: بسیاری از مشتریان من عصر و شب‌ها به مغازه مراجعه می‌کنند و تعطیلی ساعت ۱۸ به بعد جز ضرر برای من چیزی ندارد.
وی افزود: از طرفی نیز حمایت آنچنانی از من صورت نمی‌گیرد که بتواند جبران کننده این تعطیلی باشد و خسارت من را پرداخت کند، اگر حمایتی شود همانند گذشته داوطلبانه فعالیتم را تعطیل می‌کنم.
وی ادامه داد: مغازه من اجاره‌ای است و اگر سر ماه اجاره پرداخت نکنم بیکار می‌شوم و از طرفی نیز در پایان ماه چه کسی می‌خواهد مخارج من و خانواده‌ام را بدهد؟
یکی دیگر از فعالان صنفی شیراز نیز به خبرنگار ایرنا گفت: اگر قرار است کرونا افزایش یابد از صبح تا عصر هم افزایش پیدا ‌کند و نیازی به تعطیلی عصرگاهی نیست.
وی افزود: در روال عادی ساعت ۹ صبح مغازه را باز می‌کردم و حدود ساعت یک عصر می‌بستم و مجدد ساعت ۱۷ مغازه باز می‌شد و در نهایت ساعت ۲۲ پایان فعالیت کاری من بود.
وی ادامه داد: درآمد واحد صنفی من در شیفت صبح بسیار کم است و عمده مشتریان از ساعت ۱۷ به بعد به مغازه من مراجعه می‌کنند لذا بستن مغازه در ساعت ۱۸ برای من مقرون به صرفه نیست.
وی گفت: البته تا زمانی که مجبور به بستن مغازه نشدم به فعالیتم ادامه می‌دهم اما اگر مجبورم کردند از روی ناچاری فعالیتم را از ساعت ۱۸ به بعد تعطیل خواهم کرد.

رئیس اتاق اصناف شیراز: واحدهای صنفی به مسوولیت اجتماعی خود عمل کنند
رئیس اتاق اصناف مرکز استان فارس بیان کرد: ممنوعیت زمان فعالیت برخی اصناف شیراز که از سوی ستاد استانی و ملی مدیریت بیماری کرونا ابلاغ شده از ساعت ۱۸ سه‌شنبه ۲۰ آبان‌ماه آغاز ‌شده و انتظار است اصناف این شهر که از پیشگامان مقابله با کرونا هستند، این بار نیز به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند.
سید محمود هاشمی در مصاحبه با ایرنا افزود: از ۲۰ آبان‌ماه۹۹ فعالیت عصرگاهی تمام صنوف به جز صنوف ضروری از ساعت ۱۸ تا صبح روز بعد تا ۲۰ آذرماه ۹۹ ممنوع است.
وی ادامه داد: صنوف ضروری نیز باید با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی فعالیت خود را انجام دهند.
رئیس اتاق اصناف مرکز فارس گفت: از اصناف انتظار داریم همچون گذشته مصوبات ستاد مدیریت بیماری کرونا را اجرا کنند و در اولویت خود قرار دهند چون اعتقاد داریم اصناف شیراز در کشور از پیشگامان پیشگیری و مقابله با کرونا بوده و هستند.
هاشمی افزود: اصناف شیراز ۱۵ اسفند ماه ۹۸ اولین گروه از کسبه و بازاریان ایران بودند که داوطلبانه حاضر شدند فعالیت خود را پیش از اعلام ستاد مدیریت بیماری کرونا با هدف حفظ سلامت شهروندان تعطیل کنند.
وی ادامه داد: اصناف شیراز تا به امروز گام‌به‌گام مصوبات ستاد مدیریت کرونا را اجرا کردند و ترجیح دادن سلامت بر معیشت از سوی اصناف در تاریخ شیراز ماندگار خواهد شد.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان فارس گفت: همانطور که معیشت اصناف بسیار برای ما حائز اهمیت است و اعضای ستاد مدیریت بیماری کرونا توجه ویژه‌ای به کسبه و بازاریان داشته و دارند، حفظ سلامت مردم و واحدهای صنفی نیز در اولویت ما قرار دارد و معیشت و سلامت مکمل هم معنا پیدا می‌کند.
هاشمی افزود: طرح تشدید نظارت بر روند اجرای پروتکل های بهداشتی از هفته گذشته در شیراز آغاز شد که واحد بازرسی اتاق اصناف مرکز استان نیز مشارکت ویژه ای در این طرح دارد.
وی ادامه داد: اتحادیه های صنفی نیز به صورت جدی در حوزه نظارت بر واحدهای صنفی زیر مجموعه مشارکت کردند.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان فارس با تشکر از همکاری و همراهی تمام کسبه و بازاریان در اجرای مصوبات ستاد مدیریت بیماری کرونا، از واحدهای صنفی خواست به صورت خود ناظر در اجرای مصوبات این ستاد نظارت کافی داشته باشند.
هاشمی افزود: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف می‌توانند موارد را به شماره تماس ۳۲۳۴۰۰۰ واحد بازرسی اتاق اصناف یا سامانه ۱۲۴ واحد بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گزارش دهند.

بازرسی صمت: دیگر به واحدهای صنفی متخلف تذکر نمی‌دهیم، پلمب می‌کنیم
رییس اداره بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در تعامل سازمان صمت با اتاق اصناف و دانشگاه علوم پزشکی با محوریت اداره‌کل بازرسی استانداری فارس گشت‌های نظارتی از روز گذشته به صورت ویژه‌تری فعالیت خود را دنبال کردند.
حمید زارع افزود: در این مرحله از نظارت تیم‌های بازرسی دیگر تذکر نمی‌دهند بلکه واحدهای صنفی متخلف که پروتکل‌های بهداشتی و مصوبات ستاد استانی و ملی مدیریت بیماری کرونا را رعایت نمی‌کنند پلمب می‌شوند.
وی ادامه داد: اصناف باید دستورالعمل‌ها، پروتکل‌های بهداشتی و مصوبات ستاد مدیریت بیماری کرونا را اجرا کنند و این موضوع به اتاق اصناف، اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی ابلاغ شده است.
رییس اداره بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: با توجه به اینکه اجرای مصوبات ستاد مدیریت بیماری کرونا در زمینه حفظ سلامت جامعه است جایی برای تذکر به واحدهای صنفی متخلف وجود ندارد و برابر قانون پلمب خواهند شد.

براساس مصوبه ستاد ملی و استانی مدیریت بیماری کرونا به جز مشاغل ضروری مابقی مشاغل تا ۲۰ آذرماه ۹۹ از ساعت ۱۸ تا صبح روز بعد در شیراز تعطیل خواهند بود.
مراکز ضروری شغلی شامل مراکز درمانی داروخانه ها، مراکز آتش نشانی، امداد و نجات، آمبولانس ها، خدمات سرویس های عمومی آب و برق و تلفن، نانوایی‌ها و سوپرمارکت‌ها و فروشگاههای زنجیره‌ای است.
همچنین تا ۲۳ آبان‌ماه ۹۹، فعالیت برخی اصناف و مشاغل در شهرستان‌های مرودشت، کازرون، فسا، جهرم، آباده، فیروزآباد، داراب، ممسنی، رستم و استهبان به طور کامل تعطیل است.
در این شهرستان ها علاوه بر مشاغلی که طی هفته‌های گذشته فعالیت آنها تعطیل شده مشاغل گروه ۲ شامل پاساژها، مراکز خرید و مال های فروش غیر مواد غذایی، تمرین و انجام مسابقات ورزشی، مراکز متبرکه و زیارتگاه ها، مساجد و مصلاها، قنادی ها، آبمیوه و بستنی فروشی ها، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری و آرایشگاه های مردانه تعطیل خواهند بود.
همچنین در این شهرستان ها بازار فروش خودرو، مراکز شماره گذاری اتومبیل، فرش و موکت فروشی، اسباب بازی فروشی، فروش لوازم خانگی، فعالیت های مرتبط با خدمات چاپ، تزئینات داخلی ساختمان و عمده فروشی و خرده فروشی کالاهای تزئینی ساختمان تعطیل خواهند بود.
همچنین در این شهرستان ها تا ۲۳ آبان ماه کاهش زمان فعالیت شرکت ها، موسسات و انجام دورکاری در دستور کار است و کادویی فروشی ها، عمده فروشی و خرده فروشی انواع پوشاک، پارچه فروشی ها، آتلیه و عکاسی، آژانس مشاور املاک، پرده سراها، فروش مبلمان، فروش کیف و کفش، فروش لوازم تحریر، خیاطی، خرازی و فروشگاه های لوازم آرایشی و بهداشتی تعطیل هستند.
در ۳۶ شهرستان استان فارس فعالیت گروه های شغلی سه و چهار که در هفته های گذشته تعطیل بودند همچنان تا ۲۳ آبان ماه تعطیل خواهند بود.
مصادیق اعمال محدویت در ۳۶ شهرستان استان شامل مکان‌هایی از جمله دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه، مدارس شبانه روزی، زبان سراها و کتابخانه‌هاست که این مراکز باید آموزش‌های خود را به شکل مجازی انجام دهند.
تا ۲۳ آبان ماه ۹۹، دانشگاه‌ها، مدارس، استخرهای سرپوشیده، سالن‌های سینماها و تئاتر، موزه‌ها و باغ موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی و باشگاه‌های بدنسازی و برخی رشته‌های ورزشی مانند کشتی و کاراته و جودو و بازی‌های پربرخورد تعطیل هستند.
بر اساس مجوز ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و دستور استاندار فارس، در سراسر استان استفاده از ماسک در اداره‌ها برای کارکنان و مراجعان الزامی است.
همچنین برگزاری هرگونه مراسم مذهبی، همایش، ختم، برنامه اجتماعی و فرهنگی نیز ممنوع است.
در ۳۶ شهرستان استان فارس، تالارهای پذیرایی، کافی شاپ‌ها و قهوه خانه‌ها تا ۲۳ آبان ماه ۹۹ تعطیل شده‌اند و رستوران‌ها، فست فودها و آب میوه و بستنی فروشی‌ها فقط به شکل بیرون بر خدمات خود را ارائه می‌دهند./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مصوبات ستاد مدیریت بیماری کرونا اتاق اصناف مرکز استان رئیس اتاق اصناف مرکز پروتکل های بهداشتی تا ۲۳ آبان ماه استانی مدیریت فعالیت خود واحدهای صنفی اصناف شیراز آبان ماه ۹۹ شهرستان ها استان فارس ساعت ۱۸ حفظ سلامت فروشی ها ستاد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۹۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است

 موضوع اجرای سامانه جامع تجارت در روزهای اخیر همانند سال گذشته اعتراض و تعطیلی واحدهای صنفی در بازارهای بزرگ دادوستد طلا در شهرهایی نظیر تهران و تبریز را به همراه داشته است. بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران علاوه بر تایید نیمه تعطیل شدن بازار طلا در پایتخت، در مورد بی‌توجهی به درخواست‌ طلافروش‌ها مبنی بر ایجاد تغییرات در سامانه جامع تجارت صحبت کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، الزام به اجرای سامانه جامع تجارت از ابتدای سال گذشته اعتراض‌های جسته‌گریخته این صنف را در سراسر کشور در برهه‌های زمانی مختلف به همراه داشته است؛ در جریان راه‌اندازی و اجرای این سامانه در مقطعی از سال ۱۴۰۲ حساب‌های بانکی برخی از فعالان صنف طلا بسته شد.

بعد از کشمکش‌های فراوان، فعالان این صنف ملزم به اجرای سامانه تجارت از هفتم فروردین امسال شدند که در روزهای اخیر بار دیگر اعتراضات و تعطیلی واحدهای صنفی در بازارهای طلا در شهرهای بزرگ را به دنبال داشته است.

سامانه جامع تجارت بدون اصلاحات لازم‌الاجرا شد

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا، سکه و جواهر تهران با تایید نیمه تعطیل شدن بازار طلا در تهران به تجارت‌نیوز گفت: «فعالان صنفی به اجرایی شدن مجدد سامانه جامع تجارت و بی‌تفاوتی به درخواست‌هایی که صنف طلا درباره ایجاد اصلاحات در مساله مذکور داشته‌اند اعتراض دارند؛ زیرا بعد از گذشت سه ماه هیچ تغییری حاصل نشده است.»

او با اشاره به اینکه به طور رسمی اعلام شده اجرای سامانه جامع تجارت بی‌کم‌وکاست لازم‌الاجراست اظهار کرد: «طلافروش‌ها نیز نسبت به بی‌توجهی به اعتراضات‌شان و اصلاح نشدن مواردی از این سامانه واکنش نشان داده‌اند.»

بذرافشان تاکید کرد: «در خصوص شرایط صنف طلا و چرخه تولید و توزیع، جلسات متعددی برگزار شده است؛ زیرا در بسیاری از مسائل این سامانه برای صنف طلا قابل اجرا نیست.»

اعتراض از ترس دریافت مالیات بر عایدی 

او موضوع ثبت سرمایه در سامانه جامع تجارت را غیرقابل اجرا دانست و افزود: «صنعت و صنف طلا و جواهر فرایند خاصی در چرخه تولید و توزیع دارد. علاوه بر این، بسیاری از فعالان صنفی بابت دریافت احتمالی مالیات بر عایدی در آینده نگران‌اند و این موضوع باعث شده به اجرایی شدن مجدد این سامانه واکنش نشان دهند.»

رئیس اتحادیه طلا خاطرنشان کرد: «طی جلساتی که برگزار شد، قرار بود یکسری اصلاحات انجام شود اما هیچ‌گونه تغییری در این سامانه صورت نگرفته و از هفتم فروردین استفاده از این سامانه را لازم‌الاجرا کرده‌اند و اعتراضات کسبه این صنف به همین دلیل است.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: یک طلافروشی با گردش مالی 9 هزار میلیارد تومان کارمندان مالیات بیشتری دادند یا طلافروشان؟ (فیلم) مالیات حدود نصف طلافروشان کمتر از ۵۰۰ هزار تومان در ماه!

دیگر خبرها

  • سینماهای سراسر کشور از عصر جمعه تعطیل است
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • پلمب ۲ آرایشگاه زنانه در بلوار سجاد مشهد
  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است
  • مخالفت با تعطیلی شنبه با استدلال ارتباط با یهودی ها جنبه کج فهمی دارد/ ما عملا سه روز از دنیا عقب هستیم / این لج و لحبازی درست نیست
  • حمایت قضایی از تولید/ جلوگیری از بیکاری ۱۹۱ هزار ‌کارگر
  • مدارس چند شهر خوزستان فردا سه‌شنبه تعطیل شد
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی